
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
Dekanımızın Mesajı
Sevgili Öğrenciler;
Tasarım, kültürel ve sosyo-ekonomik kapsamda, insan-çevre ilişkisinde, üretim-tüketim ve pazarlama-yönetim bilgilerinin tümünün etkin olduğu bir ortamda işlev görür.
Tasarım değişmenin somutlaşmış halidir, değişikliği yansıtmaktır ve toplumsal bir eylemdir. Tasarım kim olduğumuzu belirler. “Yaptığımızı öğreniriz” diyen John Dewey ve “Ortam mesajdır” diyen Marshall Mcluhan’dan çıkışla eğitimin pratiği, disiplinlerin kendi diliyle gerçekleştirilirken yaratıcılık bağlamında diğer disiplinlerle de ilişki kurulmasıdır.
2004 yılında kurulan İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi birbiri ile bütünlük ve uyum içinde çalışan değişik tasarım disiplinlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Fakültemizde, Moda ve Tekstil Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Mimarlık, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı olmak üzere beş bölüm yer almaktadır.
Fakültemiz, yaratıcı, çözüm üreten, çevreye duyarlı, endüstri ile yakın iletişimde, toplumsal sorumlulukların bilincinde, ulusal ve küresel anlamda tasarımı hedefleyen genç tasarımcıları sektöre kazandırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, programlarımız öğrencilerin tasarım vizyonunu geliştirirken, onları kendi kişisel tasarım kimliklerini oluşturmaya yönlendirmektedir.
Fakültemizin farklılığı, tasarımın ekonomi, sanat, teknoloji, kültür, iletişim ve yönetim gibi çok farklı uzmanlık alanlarını içeren disiplinlerarası bir alan olarak benimsenmesi, tasarım kuramının kendi içinde özerk bir akademik alan olması ve farklı uzmanlık alanlarına yönelik eğitim programlarının geliştirilmesine olanak sağlamasıdır.
Bugüne kadar Fakültemizden yaklaşık 1270 öğrencimiz mezun olmuştur. Üniversitemizin Bologna sürecini tamamlaması ile, uluslararası standartlara tamamen uyum sağlayan programlarımızda, birinci sınıfta tüm bölümlere ortak olarak verilen temel tasarım ve sanat eğitiminin yanı sıra, üçüncü sınıfından itibaren uzmanlaşmayı sağlayacak opsiyon seçimi ve buna ek olarak seçmeli dersler bulunmaktadır.
Fakültemiz farklı mekanlarındaki sürekli güncellenen sergiler, dersler dışında çevreye duyarlılık, sürdürülebilirlik, gibi güncel konularda farkındalık yaratmak için düzenlenen uygulama atelyeleri ve seminerler, öğrencilerimize yaratıcılıklarını kullanabilecekleri mükemmel bir ortam sunmaktadır.
Ayrıca fakültemizde çok iyi eğitim alt yapısına sahip, deneyimli Türk ve yabancı öğretim elemanlarının yanı sıra, çalışma hayatındaki deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşan farklı disiplinlerden, farklı üniversite ve şehirlerden gelen yarı zamanlı öğretim elemanları da bulunmaktadır.
Tasarım disiplinleri açısından küreselleşmenin önemine inanarak, uluslararası bağlamda yaptığımız üniversite işbirliklerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Yurt dışından gelen ve sayıları hızla artan öğrencilerimiz, fakültemizin kültürlerarası eğitimine katkıda bulunmaktadır.
Fakültemiz, fiziksel koşulları, teknik alt yapısı, uluslararası akademik kadrosu, çalışma ortamları, bilgisayar imkanları, öğrenci çalışmalarının sergilendiği sürekli güncellenen ve kullanılan mekanları ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktadır.
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencisi ve mezunu olmaktan gurur duyacağınızı düşünerek, hepinizi aramıza bekliyoruz. Sevgilerimle.
Prof.Dr.Ender Yazgan Bulgun
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı
HABER |TÜM HABERLER

DEPREM SONRASI KISA DÖNEMLİ – KALICI EV ATÖLYE ÇALIŞMASI
20 – 24 Mart 2023 tarihlerinde üniversitemiz öğrencilerinin katıldığı, Deprem Sonrası Kısa Dönemli – Kalıcı Ev konulu bir atölye çalışması planlanmıştır.

Dersimiz Deprem
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, can güvenliğini artırmak adına evlerin içini tasarlarken de gerekli önlemlerin alınması gerektiğinden

IFI TASARIM AYRICALIK ÖDÜLLERİ (IFI DDA)
Global bir tasarım yarışması olan IFI Tasarım Ayrıcalık Ödülleri - IFI Design Distinction Awards (IFI DDA), inşa edilen projelerin tasarım sonuçlarındaki mükemmelliği tanımakta ve

TMMOB İçmimarlar Odası Deprem Bildirgesi
"Acil durum ve afet olayları ile bağlantılı tehditlerin paralelinde oluşan riskler ve bu risklerin sonucu oluşan hasarlar, insan yaşamını ve yaşadığı binalar

Enginardan Ambalaj
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Alara Ertenü (21), enginar yaprağı ve bezelye kabuğu kullanarak biyo-ambalaj üretti.

Açık Çağrı: “Sea Design” Yarışması 2023
“Sea Design” Yarışması 2023, tamamen denizcilik sektörüne adanmış ve dünyanın her yerinden öğrencilere ve yeni mezunlara açık ilk uluslararası tasarım yarışmasıdır. Endüstriyel tasarımdan

2022 Üniversiteler Tasarım ve Sanat (üTAS) Mezuniyet Projeleri
Sürdürmek, özgürlük, dışavurum, hissetmek, karşılaşmak, katılım, direnmek, yaşatmak, mikro işler, akıllandırmak, deneyimletmek, değer katmak başlıklarında projelerin toplandığı 2022 Üniversiteler Tasarım ve Sanat

Zeytinden 'Vegan Deri' Ürettiler
Ege’ye özgü değerlerin başında gelen, şifa ve lezzet kaynağı olarak asırlardır sofraların vazgeçilmezi olan zeytin, tasarımcıların ilham kaynağı oldu.